1.divisjon 1956: Nor Narvik - Tromsø IL

Seriekampen mellom Nor og TIL i Narvik endte uavgjort - et resultat Nor-guttene må være meget takknemlige for. I løpet av kampens siste kvarter hadde TIL tre opplagte sjanser som med litt konsentrasjon i avslutningene burde ha gitt scoringer. Første omgang var temmelig jevnspilt. Begge klubbene hadde sine gode perioder hvor de hadde sine overtak. TIL hadde denne omgang et virkelig skudd på mål, men Enevoldsen i Nor-buret reddet like godt.

Annen omgang var ikke gammel før TIL mer eller mindre overtok spillet. De siste tyve minuttene hadde de et markant overtak. Etter en halv times spill driblet Brandeggen av 2-3 Nor-spillere, og la pent inn til Egil Johansen, som imidlertid skjøt rett på keeper. Ti minutter etter gjentok Brandeggen bedriften, men Egil Johansen skjøt denne gang over.

Det var vel ingen av hjemmepublikummet som var i tvil om at TIL-guttene burde vunnet med et par mål. De spilte den avgjort beste fotballen, og serier på 4-5-6 trekk var ikke så rent skjeldent.

Dommer Andersen fra Mjølner hadde en lett oppgave.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Nordlys).

Oppdatert: 22.07.2003