1.divisjon 1956: Mjølner - Tromsø IL

Mjølner vant en uventet stor seier, 4-0 over TIL i en 1. divisjonskamp i Narvik, etter 1-0 ledelse ved pause. Nå står målantallet ikke i forhold til spillefordelingen, som i begge omgangene var jevnt fordelt - kanskje med Mjølner litt over i andre omgang.

Mjølner åpnet best i første omgang, og hadde allerede etter et par minutter et par farlige målsjanser. Siden overtok TIL spillet og hadde den farligste sjansen da Brandeggen var alene med keeper, men kom forsein og en fot kom i veien. I slutten av omgangen var det Mjølners tur, og i det 38. minutt scoret Kåre Henriksen fra 16 meteren.

Også i annen omgang åpnet Mjølner best og etter bare tre minutter fikk mann se en fiks kombinasjon som Henriksen avsluttet med skudd, ballen traff imidlertid en TIL-spiller, men Mogstad fanget den opp på 16-meteren og skjøt velplassert i mål. Etter hvert tilkjempet Mjølner seg et lite overtak, avbrutt av spredte TIL angrep som var farlige nok. I det 22. minutt ble Ag felt av Bjørn Steinar Johansen inne i straffefeltet, og det påfølgende straffen ble pent satt inn av Kåre Henriksen. Seks minutter senere lagde så Shillingstad, Mjølners fjerde mål. I slutten av kampen hadde TIL flere farlige sjanser, men mål ble det ikke.

Noen stor kamp var det ikke. Det var mange upresise avleveringer og se, og særlig var TILs løperekke uhyre ineffektiv. De svakeste punktene på laget var vingene, særlig høyreving Robertsen.  Innertrioen var heller ikke mye å rope hurra for. Den beste på laget var Hugo Anthonsen. Av vingehalfene var Harry Olsen den beste. Gunnar Olsson hadde en meget god 1. omgang, men neglisjerte oppdekkingen i andre omgang. Bjørn Steinar Johansen hadde en vanskelig oppgave mot hurtige Ag og tapte de fleste duellene. Birger Olsen i mål virket usikker.

Dommer var Ole Kuvaas, han gjorde et par leie tabber.

Oppdatert: 23.07.2003