1.divisjon 1955: Tromsø IL - Nor Narvik

1. divisjonskampen mellom TIL og Nor ble et spennende og velspilt oppgjør. Etter noen minutters famling tok TIL føringen og beholdt den til langt ut i første omgang, det var mange pene oppløp, og enkelte ganger fikse skudd, men ingen gode nok til at det ble mål.  Nor hadde et og annet angrep, men selv om de var få, var de farlige. I det 33. minutt brøt Nors Magne Storvik ganske alene gjennom og scoret. Spillet jevnet da seg mere ut.

I annen omgang var tempoet til å begynne med atskillig nedsatt. Men bare noen få minutter ut i omgangen sendte Nors Agnar Jacobsen, i vei et hardt skudd som gikk kloss inne ved stangen ned i venstre hjørne. Etter å ha tatt ledelsen 2-0, trakk Nor mer og mer inn i forsvar - mens det sto over en halv time igjen av kampen. TIL som til da hadde vært på defensiven kom da over på offensiven. I det 27. minutt pådro Nor seg straffespark, og det ble kontant satt i mål av Arnold Jensen. Det kom da fart i TIL-laget igjen - og etter at Arnold Jensen i det 33.minutt hadde scoret på nytt på et pent skudd i en rotet situasjon - gikk TIL hårdt på for å få seiersmålet.

TIL,kan først og fremst takke Arnold Jensen for at resultatet ble såpass hederlig. Ikke nok med at han satte straffesparket sikkert i mål, slik at laget fikk det store kampmotet igjen, men han var også frempå der ballen ruslet  frem og tilbake mellom TIL-spillere foran Nor-målet - og scoret kontant.

Oppdatert: 21.07.2003