NNM 3.runde 1954: Tromsø IL - Nor Narvik

Tredjerunde kampen mellom Nor og TIL ble både et spennende og fartsfylt oppgjør, som ga de omlag 1500 tilskuerne full valuta for pengene. Nor vant 2-1, det var en ytters knepen seier, som nok kunne sies å være heldig all den stund TIL hadde brorparten av spillet, men til gjengjeld sto ikke effektiviteten i forhold til dette, og selv ikke en gnistrende sluttspurt fra hjemmelaget brakte resultater.

Tempoet ble satt på topp fra starten av. I det 20. minutt har TIL et pent angrep, Håkon Nilsen legger en nydelig ball til Roar Berger Pedersen, som igjen gir inn mot midten der Norvald Johansen er påpasselig fremme og brenner av et nydelig skudd uten sjanser for keeper, og TIL leder 1-0. Ti minutter senere kommer utligningen.

TIL starter opp flere angrep i annen omgang, men Nors forsvar rydder bra opp i denne perioden ved kontant og sikkert spill. Etter et kvarter kommer så Nors seiersmål, et skudd som Arne Olsen ikke har den ringeste sjanse på. TIL stormer på for å oppnå utligning, Nor har faktisk ti mann i forsvaret og det kniper om plassen for TILs løpere. Nor holder hodene kalde og beina varme og rir stormen av.

TIL hadde 70 prosent av spillet, så man må nok si at Nor vant en heldig seier. Hos TIL var Arne Olsen sikker og spilte som i sine beste dager. Backene Schwenke og Olsson var svake i første omgang, men spilte seg stort opp.  Halfrekken bar de største byrdene, særlig vinghalfene. Johnny Kaasbøll  var også god, men bør legge bort endel av driblelysten.  I løperekken var det nærmest tynne saker, Norvald Johansen var nok best med Leif Johansen like etter. Brandeggen hadde en nærmest svart dag i senter.

Erik Braathen , Finnsnes hadde en riktig fin debut som dommer på Tromsø-banen.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 19.07.2003