Kretsserie 1954: Tromsø IL - Fløya

Det ble TIL som hentet hjem de første poengene i årets kretsserie ved å slå Fløya 3-2. Etter første omgang ledet Fløya 2-1, men TIL kom sterkere igjen i annen omgang, og greide å sikre seieren. Allerede etter ti minutters spill kom TILs første mål, like etter utlignet Fløya. Spillet bølget endel fram og tilbake, og etter 20 minutters spill tok Fløya ledelsen. TIL skrudde farten ytterligere opp uten resultat.

Annen omgang bød på mange sjanser for TIL, som presset ganske hardt. Men Fløya var med, de hadde et stolpeskudd av Odd Olsen. Det var merkbar nervøs stemning i hele TIL-laget, og det falt først noenlunde til ro etter at Brandeggen hadde utlignet til 2-2 etter et velplassert skudd. Ti minutter før slutt sørget TILs Leif Johnsen for seiersmålet etter møljespill foran Fløya-målet. Som publikumskamp var dette en av de virkelig store. Takket være Fløyaledelsen sto spenningen på topp helt til slutt. Rent spillemessig er det grunn til å fremheve Fløya for godt forsvarspill.