NNM 2.runde 1953: Tromsø IL - Nor Narvik

TIL sikret seg rett til 3.runde ved å slå Nor 1-0, seierherren kunne like gjerne hett Nor - sjansene var der til overflod, men løperne manglet øyensynlig krutt i støvlene. Enten var skuddene for løst plassert ellers så ryddet Arne Olsen opp. Det avgjørende målet kom i det 28. minutt. Det blåstes frispark på Nor for ulovlig takling av Leif Johnsen.  Johnsen la selv inn i hodehøyde og Tor Brandeggen nikket pent i tomt bur. Etter målet hadde TIL sin beste periode. Vi fikk glimtvis se godt gammelt TIL-spill med kvikke , presise pasninger og friske oppløp. Nor falt noe av og kom først igjen i kampens siste minutter. Da var det imidlertid for sent.

På TIL spilte Håkon Nilsen et strå hvassere en de øvrige. Han stoppet, dempet og la utrettelig tilrette i god gammel spillestil. Arne Olsen i mål, hadde skjelden noe å bestille. Laget gled ellers ikke særlig godt sammen og må ganske sikkert ta fram et annet spill skal de komme videre i rundene. Med Schwenke på halfplassen og Kaasbøll som indreløper vil det utvilsomt gått bedre. Nu manglet Schwenke.

Dommeren Roald Rønne dømte ganske tilfredsstillende, et par avgjørelser var diskutable, de tilløp til piping som kom syntes noe overdrevet.

Oppdatert: 18.07.2003