NNM finale 1952: Tromsø IL - Bodø/Glimt

Fotball-finalen i Harstad var ikke en av de største finaleoppgjørene. Men det var godt spillevær og omtrent 3000 tilskuere var møtt frem. Kampen var avgjort cup-preget og ble ført i stort tempo, men den utartet ikke på noen måte, og var lett å dømme. I sin helhet var kampen jevnspilt, Glimt lå avgjort over i første omgang, og ved flere høve viste TIL-forsvaret seg usikkert, ellers var ikke halfene av vanlig klasse denne omgangen. Det skortet særlig på avleveringene til sidehalfene.

Spillet jevnet seg ut i annen omgang, og TIL hadde det meste av spillet. De virket framfor alt friskere enn sine motstandere i denne omgangen. TIL hadde i pausen lagt om sin spillertaktikk, og en merket seg særlig målmannen Arne Olsen, i stedet for å spille ballen til høyre i denne omgangen, sendte han den til venstre.

Allerede etter fem minutter scorer Glimt etter en halvklarering fra Arne Olsen. Så skjer det noe i det 11 minutt. En pen stikkball havner hos Hemmingsen som står 25 meter fra mål - han får gitt den til Arnold Jensen som ekspederer ballen i mål.  Men så kom Glimts scoring nummer to. Angrepet synes ikke å være farlig, Arne Olsen og Gunnar Schwenke ser ikke ut til å bli enig om hvem som skal gå til verket, - Utnes ser sjansen og nikker ballen i mål fra 11 meter. Kampen er avgjort  i første omgang. Annen omgang er det mye gi og ta, men mål blir det ikke, kampen ebber ut med 2-1 til Glimt, og Bodø/Glimt blir Nord-Norske mester.

Oppdatert: 18.07.2003