Kretsserie 1952: Tromsø IL - Fløya

Ca. 600 mennesker var møtt opp på Idrettsplassen for å ta en kikk på TILs slagkraft foran det kommende storoppgjør mot Kirkenes. Kanskje leverte ikke laget noe stort spill, men en så i alle fall mange fikse angrep, tildels godt posisjonsspill, men det var ønskelig med mer system i det hele, mange ganger. Fløya ble ofte spilt trill rundt i første omgang, som gikk ut med 3-0 til TIL, en ledelse som var fullt fortjent. Og det må nok viskes noen i øret på lagets halfrekke, som særlig i første omgang fullstendig syntes å ha glemt at forsvar svært ofte også er et angrep.

TIL scoret allerede etter tre minutter av Sigmund Hemmingsen i et typisk overrumplingsangrep, og mål nr. 2 kom i det 18. minutt ved Johnny Kassbøll som løp ballen i nettet. I slutten av omgangen scoret Sigmund Hemmingsen igjen.

I begynnelsen av annen omgang hadde Fløyas Hagerup en god sjanse, men ballen havnet rett i bena på keeper. I det 20. minutt kom Fløyas mål ved Odd Olsen. TIL overtok igjen spillet, og i det 35. minutt kom det fjerde målet, det var Arnold Jensen som passet rolig til Sigmund Hemmingsen som like rolig satte ballen i mål. Seieren 4-1 var heller i underkant etter spill og sjanser. Reserven for Leif Johnsen, Tor Brandeggen er en lovende ung spiller.

Oppdatert: 18.07.2003