NNM 1.runde 1951: Tromsø IL - Lyngen IL

TIL spilte med to reserver, Kristian Berger og Helge Bendiksen istedenfor henholdsvis Sigmund Hemmingsen og Arnold Jensen. Disse to ble på langt nær erstattet, særlig spilte Helge Bendiksen en meningsløs kamp. Ellers var nok hjemmelaget desverre ikke på høyde med seg selv. Skjelden har løperekken spilt mer ineffektivt. Tallrike scoringsjanser ble ikke utnyttet. Som helhet betraktet ble matchen lite velspilt og for monoton på grunn av hjemmelagets spillemesige overlegenhet. Spillet foregikk i begge omganger i vesentlig på Lyngens banehalvdel. Kondisjonen hos gjestene viste seg også å være utilstrekkelig.

Første omgang endte 1-0 for TIL, scoringen kom i det 25. minutt ved Norvald Johansen.  Etter 25 minutter i annen omgang øket Oskar Theodorsen til 2-0, ti minutter senere lager TIL 3-0, Håkon Nilsen scorer fra kloss hold. Og straks før slutt scorer Theodorsen TILs fjerde goal.

Lyngens forsvar hadde en vanskelig oppgave, guttene arbeidet energisk og med humør, særlig vakte keeper fordelaktig oppmerksomhet. TILs indre forsvar ble i grunnen aldri stilt på noen alvorlig prøve, Einar Jensen stoppet godt, men har for harde avleveringer. I angrepesrekken kom Norvald Johansen best fra kampen.