NNM 2.runde 1950: Tromsø IL - Kirkenes IF

TIL klarte ikke Kirkenes, - det ble 1-0 seier til KIF, etter et rivende oppgjør gjennom to omganger. KIF spilte hardt, kontant og spesielt hurtig, selv om TIL fikk enkelte ganger til mye småpent, ble det aldri den nødvendige ro over løperne til at det kunne bli mål av det. Dette var TILs svake punkt. KIFs forsvar bar dagens hete og byrde, og sikret lagets rett til 3. runde i nordnorsken.

Omkring 2000 tilskuere kranset banen da kampen begynte. TIL kom kvikt igang, men det var Kirkenes som var heldigst i starten. Under et tilbakespill til Arne Olsen fra Einar Jensen oppstår en misforståelse, og ballen lå i nettet før noen viste om det. 1-0 for KIF etter 7 minutter, og stor jubel fra Østfinnmark-kolonien. Et skudd fra TIL kort etter gikk i vinkelen og ut igjen, det oppsto disputt om ballen var i nettingen, men dommeren som var dårlig plassert lot spillet gå. Spillet vekslet ofte på begge sider og i et hurtig tempo. KIFs slagplan syntes å være å få TIL ut av stilen og med på sine noter - og det lyktes i stor grad. KIF kunne da også notere sitt beste spill i første omgang.

I annen omgang trakk KIFs ytreløpere ned i forsvaret - TIL vant runden stort - men ikke seieren. En serie TIL-oppløp mot slutten klarte ikke å skape resultater, og kampen ebbet ut med 1-0 til Kirkenes, som er klar for 3. runde.

Oppdatert: 16.07.2003