Kretsserie 1950: Fløya - Tromsø IL

Værgudene hadde ikke forlatt banen i den aller beste tilstand da TIL og Fløya møttes til dyst. De ca. 1000 tilskuerne som hadde innfunnet seg for å se oppgjøret ble vitne til en ganske kvikk kamp, spekket med oppløp og gode sjanser for begge lag. Spillet viste at spillerne enda ikke er kommet i den rette form.

TIL tok straks føringen og åpnet kampen med et par farlige oppløp foran Fløya-buret. Fløyas forsvar som har kommet seg betraktelig siden møte med Mjølner, avverget en rekke farlige situasjoner. I det 20. minutt spilte Sigmund Hemmingsen seg fri og sender en knallhard ball forbi målet.  3 minutt senere er det Hans Mortensens tur til å spille seg fri, han fører ballen inn fra sentrum og han setter den inn bak Øien i Fløya-målet. Mot slutten av omgangen scorer Helge Bendiksen TILs annet mål, og med resultatet 2-0 går runden ut.

Annen runde blir spillet noe bedre enn i første. Etter 10 minutter scorer Helge Bendiksen, fem minutter senere er det var det Sigmund Hemmingsens tur å lage mål, og i det 30. minutt var samme mann frempå og scoret.   Kampen endte 5-0 i TILs favør.

Oppdatert: 15.07.2003