Kretsserie 1949: Tromsø IL - Skarp

Kaldt var det på Idrettsplassen, men likevel var det hyggelig å være der. TIL begynner tydelig å komme i form igjen, og vartet stundevis opp med riktig flott og underholdende spill. Det beste av alt, løperekken begynner å få den gamle gode "apetitten" igjen.

TIL vant målvalget og spilte med vinden i ryggen, de lå også klart over hele omgangen og ledet ved pause 2-0.  I det 12. min. kom første målet. Gundersen trakk ut mot venstre og narret Skarp-keeperen ut av målet og puttet ballen bak ham. I det 17. minutt var samme mann framme og headet en løs ball i mål. Skarp tok seg endel opp, og spillet jevnet seg ut, men det var TIL som hele tiden førte an.

Annen omgang ble rene målfesten, hele fire ganger måtte Karlsen hente ballen ut av nettet. Håkon Nilsen sørget for det tredje målet, en corner fra venstre havnet ute hos ham, og fra 16-meteren satte han ballen knallhardt i mål. Så skjøt Norvald Johansen et nydelig skudd fra vanskelig vinkel som keeper var sjanseløs på. Hans Mortensen tegnet seg for mål nummer fem etter at Leif Johnsen først skjøt i stangen og Mortensen kunne rolig sette ballen i mål. Helge Bendiksen avsluttet ballet i det 34. minutt.

TILs spill i lange perioder var riktig gledelig, det er tydelig at guttene begynner å komme i form. Forsvaret spilte som vanlig sikkert og godt, særlig halfrekken spilte en god kamp. Mest gledelig var nemlig løperekkens innsats, guttene spilte inspirert og godt. Norvald Johansen spilte en stor kamp, det samme gjorde Helge Bendiksen.

I slutten av kampen hendte desverre et stygt uhell, idet Skarps Harry Olsen stanget sammen med Berger hos TIL. Olsen ble i bevistløs tilstand båret ut av banen og kjørt til sykehuset.

Kampens dommer var Roald Rønne, han var ikke så god som vi er vant til.

Oppdatert: 14.07.2003