Kretsserie 1949: Tromsø IL - Mjølner

Kampen ble ikke velspilt, det manglet mye på det. Først Mjølner, som ofte spilte langt under det de presterte mot Skarp. Det manglet mye på den kraft og sikkerhet som var Mjølnerlagets styrke. TIL var også langt under vanlig spillestyrke, selv om de i annen omgang lå helt over og i lange stunder faktisk bombarderte Mjølnerburet med framlegg. At seieren glapp ut av hendene kan de takke sin egen ineffektivitet for. Sjansene var der til overflod, men løperrekken greide ikke å utnytten dem.

I første omgang var spillet sånn noenlunde likt fordelt, TIL virket slapp og lite opplagt. Det var Mjølner som første fikk mål ved riktig utnyttelse av TILs i øieblikkets store svakhet - backparets usikre spill. Ved tilbakespill skjøt Mjølners Reidar Johnsen frem og nettet før målmannen fikk grepet inn. Resten av omgangen gikk uten nevneverdige hendelser.

I annen omgang kom TIL friskere tilbake. De beholdt spillet på Mjølners banehalvdel størsteparten av omgangen og fikk sitt mål kort etter åpningen. Et kvikt oppløp på høyresiden resulterte i et pent overlegg som Leif Johnsen ganske fikst headet i ene hjørnet. TIL presset stort, men mål ble det ikke, og med 1-1 ebbet kampen ut.

Oppdatert: 14.07.2003