Kretsserie 1949: Harstad IL - Tromsø IL

Tromsø IL vant 3-2 i kretskamp mot Harstad IL på Landsås bane. HIL som nettopp hadde vært i Sverige på turne, har flere spillere på sykelista og stilte med et redusert lag. HIL fikk det første målet ved Leif Bruun. I det 44. minutt utlignet Helge Bendiksen, like etter scoret Gudmund Gundersen på straffe. Bruun utlignet for HIL, og i det 35.min scoret Helge Bendiksen seiersmålet for TIL. På TILs lag spilte Helge Bendiksen og Håkon Nilsen best.

(Ref. Harstad Tidende): Det var en typisk vårkamp de tusen forventningsfulle tilskuere fikk overvære på Landsåsbanen. HIL stilte med et reservespekket lag idet tre av spillerne ble skadet i Kiruna. Selv om HIL tapte de første poengene var det likevel noe positivt ved laget. Kampen var ikke mer enn femten minutter gammel da Leif Bruun brøyt seg gjennom på venstresiden, og skjøt fra liten vinkel kampens første mål.

HILs forsvar kjempet tappert, men desverre holdt ikke løperekka på langt nær, idet de fleste spillerne mistet ballen. I det 44. minutt klarte Helge Bendiksen å bryte gjennom og utligne. Andre omgang var bare fem minutter gammel da TIL ble tilkjent straffespark, noe som Gundersen satte rolig inn. I det 16. minutt fikk Leif Bruun innlegg fra Petter Karlsen. Han tok ballen på direkten og satte den knallhardt i nettet..

Det så lenge ut til at HIL skulle berget ett poeng, men i det 35. minutt la Helge Bendiksen ballen til Oddmund Gundersen, og med resultatet 3-2 i TILs favør gikk kampen ut. TILs lag var gjennomgående bra, med Helge Bendiksen og Håkon Nilsen som de beste.

Dommeren Harald Rønne, dømte godt og sikkert.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Harstad Tidende).

Oppdatert: 18.04.2004