NNM 1.runde 1948: Tromsø IL - Andenes IL

Første runde i Nord-Norsk mesterskap ble spilt mellom Tromsø IL og Andenes IL. Ca 500 mennesker var møtt frem for å se Andenes spille i Tromsø for første gang. Banen var etter regnet glatt og vanskelig å spille på, og det gikk også ut over spillet som  ble hårdt og tildels opprevet.

Begge lag skifter om å ha føringen, før TIL fullstendig overtar kampen, og i det 11. minutt scorer Norvald Johansen med et lavt skudd i hjørnet. Andenes utligner etter 35 minutter, to minutter deretter legger TIL på til 2-1 ved Norvald Johansen. Så er det pause.

Andenes får igjen kontakt med scoring som gir 2-2. Og det må ekstra omganger til. Andenes sjokkerer Tromsø-publikummet med å ta ledelse i første ekstra-omgang. TIL presser på, men den forløsende utligningen kommer ikke før det er ett minutt igjen, da er det Sigmund Hemmingsen som finner nettmaskene, og det må omkamp til på Andenes om en uke.

Kampen ble ikke god, banen må tilskrives meget herav. TIL var klart det beste laget, men løperekken spilte langt under pari. Håkon Nilsen var TILs og banens klart beste spiller.