NNM 1.runde omkamp 1948: Andenes IL - Tromsø IL

Omkampen mellom Andenes IL og TIL ble spilt på Andenes, i overvær av omlag 1000 tilskuere. Det blåste en sjenerende vind som i en stor grad vanskeliggjorde spillet. Andenes vant målvalget og spilte med vinden i ryggen.

Spillet begynte noe famlende og nervøst fra begge sider. Andenes forøkte seg med lange fremstøt som skapte farlige situasjoner foran TILs mål. Men mål ble det ikke i første omgang.

Annen runde begynte som første sluttet, vilkårligheten dominerte fortsatt for meget til at kampen kunne betegnes som god. TIL kjempet seg etter hvert oppover, og ballen oppholdt seg lenger og lenger på Andenes banehalvdel. Andenes-guttene lyktes imidlertid å rote opp spillet, og TIL-guttene fulgte villig med i den upassende spillestil. På et nærmest sporadisk oppløp tok Andenes ledelsen i det 25.minutt, og det var stor stemning blant publikum. På slutten av kampen var det dramatisk, i det siste minutt reddet en av Andenes-backene på målstreken med hendene, og dommeren dømte straffe. Straffen satte Håkon Nilsen rett i armene på keeper. Og med 1-0 til Andenes går de videre til 2. runde.

Resultatet kan ikke sies å være rettferdig, men innsatsen til Andenes kan de være bekjent av. Laget spiller meget primitiv fotball , men alle guttene kjemper med en energi og seiersvilje som må gi resultat. Banens beste spiller var Gunnar Olsson.

Dommeren Roald Rønne dømte sikkert og godt i den vanskelige kampen.

Oppdatert: 14.07.2003