Kretsserie 1948: Tromsø IL - Fløya

Det var meget som sto på spill for begge lagene, og det kunne vi også merke på spillerne. Det ble ingen helt god kamp de ca. 1500 menneskene på Idrettsplassen fikk se, men den var underholdende med tallrike sjanser for begge parter.

Det var TIL som kom best igang, og da kjente vi faktisk TIL igjen fra de gode kampene dette laget tidligere har levert. Spillet gikk småpent fra mann til mann, men gleden varte desverre ikke lenge, snart gikk de igjen over til den kardinalfeil Tromsø-lagene for tiden har. Etter hvert kom Fløya igang, men heller ikke de klarte å få til noe av det spillet som gleder fotballelskere. I det 6. min kom første målet, en lang ball på venstresiden, nølte Tor Øien i Fløya-målet med å gå ut på, Jeremiassen nådde ballen og la ut til Hemmingsen som bare hadde å sette foten til. Fløya  utlignet 20 minutter senere, og omgangen gikk ut med 1-1.

Annen omgang overtok TIL mere og mer av initiativet og i det 15. minutt tar TIL ledelsen, Hemmingsen var også denne gangen målgjegeren, og tredje mål var også Hemmingsen mann for. I mellomtiden har Øien i Fløya-målet reddet et straffespark, tatt av Håkon Nilsen.

Arne Thorbergsen Harstad, gjorde samme gode inntrykk som dommer som han i sin tid gjorde som spiller.

Oppdatert: 14.07.20031