NNM 3.runde 1947: Tromsø IL - Mjølner

Denne rundekampen ble imøtesett med kolossal interesse, og ca. 3000 mennesker var møtt frem for å se oppgjøret mellem "stjernelaget" Mjølner og TIL. Etter skriveriene i Narvik-avisene tidligere i sesongen og Mjølners seier ovet Kvikk, Trondheim, hadde vel de fleste regnet med at TIL nærmest skulle bli utklasset.

Til alles forbauselse var det TIL som tok hand om spillet fra avspark, og beholdt det hele runden ut. Spillet ble ført i rivende fart, noe som selvfølgelig satte sitt merke på det hele. TIL-guttene spilte med en energi som vi tidligere i sommer har savnet, men innefektiviteten gjorde seg også gjeldende. Rundens store sjanse hadde TIL da Ingvald Jeremiassen kom pent igjennom, men ble helt ureglementert taklet av en av Mjølnerforsvaret. Gunnar Olsson handset inne i eget straffefelt, Arne Olsen reddet dette i stor stil, til publikums store lettelse.

Annen omgang begynte som første. Etter hvert tiltvang imidlertid Mjølner seg overtaket, og i midten av omgangen behersket de midtbanespillet totalt. TIL tok seg etter hvert opp igjen og spillet jevnet seg mere ut.  I det 33. minutt var det klart for Mjølners mål. Indre høyre skjøt overraskende mot mål fra langt hold, Arne Olsen var forsent ute og ballen havnet i nettet. Mot slutten hadde TIL flere sjanser til utligning, men disse ble dårlig utnyttet av løperekken.

Dommer Kåre Sørensen begynner å komme ute av trening. Som for fotballspillere gjelder det også for en dommer å holde seg i form - det blir da for lite å bare dømme 2- 3 kamper i løpet av en sesong.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys og Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 11.07.2003