NNM 2.runde 1947: Tromsø IL - Alta IF

Banen var ikke av den beste forfatning da Alta og TIL stilte til annen runde i nord-norsken på Idrettsplassen. Siste ukes regnvær hadde tydlig satt spor etter seg og spillet ble derfor ikke så godt som ventet. Både den våte banen og ballen som kanske burde hatt en ekstra omgang med luft tok adskillig av kreftene på begge lag, og særlig i annen omgang kom dette ganske sterkt til syne.

Alta overasket stort ved etter knappe ti minutters spill å lede 2-0. TIL kom etter hvert til hektene og en corner fra høyre resulterte i det første målet som Gudmund Gundersen var mann for. Utligningen kom fra Nordvald Johansen som under klyngespill kom seg fri og skjøt kontant i ene hjørnet. Kort etter kom TILs tredje mål også etter klyngespill foran Altas mål. Like før fløyta går for første runde hadde Alta et raskt oppløp, Schwenke forsøker å bryte angrepet, men fistet ballen i eget mål. Omgangsresultat 3-3.

TIL kom sterkere igjen i annen omgang, og forsøkte å dempe spillet ned, noe som viste at de straks ble farligere. Oppløpene mot Alta-målet ble hyppigere. På et overlegg fra ytre høyre scorte Jeremiassen TILs fjerde mål, målet smakte tydelig av offside. Kort etter laget Jeremiassen sitt andre mål. Hans tredje mål kom ikke lenge etter, men også det luktet offside. Sjuende og siste målet kom fra venstresia da fløyta gikk for full tid.

Dommer Rønne kom bra fra kampen. men offside var tydeligvis hans svake side.

Oppdatert: 11.07.2003