Kretsserie 1946: Tromsø IL - Nor Narvik

Med seieren 2-1 i kretskampen på Idrettsplassen, sikret Tromsø Idrettslag seg to poeng som antakelig har avgjørende betydning. De omlag 2000 tilskuerne fikk også se en god og velspilt match trass i at vinden generte endel.

Nor vant målvalget og valgte å spille med vinden i ryggen. Laget åpnet best og var på noen visitter ved motpartens mål, men det er ikke gått mange minuttene før TIL har to pene sjangser. Spillet er pent fra begge sider, men det er mer brodd i TILs oppløp. I det 31. min. sender så TIL en ball frem og tre spillere kappes om å få den inn, men Gudmund Gundersen er sist på ballen og 1-0. Lagets indretrio er stadig farlig og Nors forsvar har vanskelig og finne ut av dem. Men Nor er heller ikke uten tilbud og i det 39. min kommer utligningen, etter klosset tilbakespill til keeper.

Annen omgang åpner med flere vanskelige prøver for Nors målmann, og TILs ytre høyre nikker inn 2-1, et fortjent mål etter alle sjansene. I perioden etterpå er det jevnere spill, men kampen går ut med 2-1 seier til TIL.

Nordlys hadde noen ord etter kampen med Nors danske trener som uttalte at lagene var jevnbyrdige i spill. Ellers uttalte han at det enkelte ganger var meget bra fotball og se, spillerne må bare lære seg at farten ikke er det viktigste. Det må også mere ro over spillet. Ballkontrollen var ikke riktig bra og pasningene må bli mer presise. Ellers var de for mye polespill.