Kretsserie 1946: Tromsø IL - Harstad IL

På tross det gode været, med rekordutfart, var det samlet et ganske stort publikum til kretskampen mellem TIL og HIL. Sola stekte og spillerne og publikum svettet. HIL vant målvalget og valgte å spille med den sjenerende sola i ryggen.

TIL åpner kampen med pent småspill og tar straks hånd om spillet. HIL er for sen på ballen og blir enkelte ganger spilt helt rundt. Etter ti minutter ekspederer Jeremiassen ballen elegant i nettet. Like etter hadde Helge Bendiksen et pent skudd fra 20 meter som målmannen redder. Så utligner HIL ved Reidar Brun.  Ingvald Jeremiassen får ballen og spiller seg fri og scorer kontant nede i det ene hjørnet. Jens Jensen fanger opp en ball og scorer elegant. 3-1 til TIL.

HIL åpner annen omgang med flere oppløp og har tydligvis tatt seg sammen etter den svake første omgang. Og i det 15. min netter Reidar Brun igjen med et hardt skråskudd som målmannen har fingrene på. TIL ser ut til å ha tapt hodet fullstendig og spiller rotet og planløst. HIL har fått blod på tann og presser ganske hårdt, og etter et corner fyrer Aamot et kanonskudd fra 25 meter rett i mål. Og HILs Brun var frempå igjen og lager deres fjerde mål og sikret seieren. Målet luktet av offside.

På TIL spilte som vanlig Einar Jensen godt, Theodorsen var også bra. I løperekken var Jeremiassen best.

Dommeren R. Rønne hadde et par offside-avgjørelser som etter vår oppfatning var feilaktig, ellers dømte han bra.

Oppdatert: 08.07.2003