Kretsserie 1946: Tromsø IL - Fløya

Et stor publikum hadde innfunnet seg på Idrettsplassen for å se oppgjøret mellem TIL og Fløya. Utfallet av kampen var nemlig avgjørende for hvem av de to skulle bli kretsmester for året 1946.

Spillet ble da også preget av det, om kampen ikke var velspilt så var den ihvertfall den mest spennende som hittil har vært spilt på Idrettsplassen i dette året. Det var rivende cupspill fra første til siste minutt uten dødpunkter, og spenningen var på bristepunktet til langt ut i annen omgang, da TILs seier endelig var sikret.

Det var Fløya som først kom til scoring, men TIL kom igjen to minutter senere, da Jeremiassen utlignet på et overlegg fra Bendiksen. To minutter før pause utnyttet Gundersen en misforståelse i Fløya og det resulterte i scoring.

Annen omgang åpnet Fløya igjen best og spillet foregår for det meste på TILs banehalvdel, og det kom til scoring, nu er resultatet 2-2. På et tilfeldig oppløp av TIL får Jeremiassen en stikkball, han legger den løst i hjørnet, Øyen kaster seg ikke langt nok og TIL leder 3-2.  Så er TIL hardt presset, Fløya har blandt annet et stangskudd fra 25 meter. Kort før slutt er John Jensen frempå og netter pent. Like før fløyta går er det mølje foran Fløya-målet og Magnus Lorentsen må redde med hendene. Straffen settes i stanga, men en av Fløyaspillerne var i bevegelse så TIL får en sjangse til, og den setter Gundersen i mål.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Nordlys).

Oppdatert: 09.07.2003