Sør og Nord-cupen finale 1945: Tromsø IL - Mjølner

Til møte mellem de to vinnerene av Sør og Nord-cupen i Troms Fotballkrets var det møtt frem anslagsvis 3000 tilskuere. Mjølner hadde med seg et kraftig og effektivt heiagjeng fra Narvik som hevet seg godt i konkuranse med det tusentunge Tromsøpublikummet.. Det var en utmerket steming hele tida, særlig fra annen omgang og utover da målene begynte å komme. Det spennende oppgjøret endte uavgjort etter eksrtraomganger. Omkampen vil antakelig gå i Narvik.

Spillet åpnet noe usikkert, Norvald Johansen har en sjangse etter fem minutter. Men så overtar Mjølner, laget spiller godt. De store kraftige spillerne er hurtige og bevegelige. I det 10. minutt har Mjølner et susende, knallhardt langskudd i stanga så malingen flekkes vekk. Ti minutter senere smeller Mjølner en ny ball i stanga. Pauseresultatet er 0-0.

Annen omgang åpner med friskere spill av TIL, Hans Mortensen fyrer av et pent skudd fra 20 meter som målmannen redder helt flott. Det tar til å regne og banen blir sleip og spillet endel sjangsebetont. Etter en forferdelig klynge foran Mjølnermålet setter Hans Mortensen ballen i nettet. To minutter før slutt utligner Mjølner, slik at det må tas i bruk ekstraomgang.

Idet fjerde minutt av første ekstraomgang scorer Norvald Johnansen. Og i annen ekstraomgang utligner Mjølner igjen.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 08.07.2003