NNM semifinale 1939: Tromsø IL - Bodø/Glimt

Det var fremmøtt 600 tilskuere på Narvik Stadion da Bodø/Glimt og Tromsø Idrettslag stilte op til semifinalekamp i det nordnorske mesterskap. Lundstad, Glimts kaptein vant det betydningsfulle målvalg, og valgte selvfølgelig å starte med den sterke middagssola i ryggen. Lagene veksler, og ingen har fått noe overtak. I det 22. min. skaffer Glimt sig ledelsen, Harry Johnsen skyter fra 20 meter en langball mot Arne Olsen. Denne står feil plassert, og ballen går over ham og i mål. Med 1-0 i Glimts favør avsluttes omgangen.

Til starter godt, de har flere opløp, men løperekken er innefektiv, og Glimts backer klarer opgavene tross de arbeider langsomt og på linje.  Men Glimt får to mål i denne omgangen. Og de vinner 3-0.

Kampen var mindre god.  Bodø/Glimt forjente seieren, men den var for stor. TIL fikk ikke vist det gode småspillet som i Skarpkampen. Bare i enkelte perioder holdt laget stilen.  Arne Olsen reddet meget bra, men i hvert fall et mål burde han ha avverget. Av backs blev Kræmer for langsom - fra en meget svak start spilte han sig op i annen omgang. Arne Berger slet som vanlig og hadde en bra kamp uten å få ydet det helt utmerkede. Håkon Nilsen hadde en stor dag som centerhalf, mens Birger Larsen som venstre half ikke fikk vanlig fres over spillet sitt.

Dommer Salomon Shotland var ikke værst, god på offside, selv om Glimts ene mål vistnok smakte av offside, mindre sterk i frisparkavgjørelser.

Oppdatert: 07.07.2003