NNM 2.runde 1939: Tromsø IL - Skarp

Til  2. rundekampen mellem TIL og Skarp var det møtt 300 mennesker. Der blåste rene sandstorm i første omgang, og det var de stunder da publikum ikke så spillerne ute på banen. Skarp var storfavoritt, men de gikk som det ofte gjør med favorittene, det blev nederlag.

Skarp vant målvalget, og valgte å spille med den sterke vinden i ryggen, og publikum belavet sig på målfest. Stor var forbauselsen da det viste sig at TIL tok hånd over spillet fra første stund. TILs forsøk på å dempe spillet lyktes, og half og løperrekken kommer godt overens og viser pene ting, og til sine tider blir Skarp spilt helt rundt. Man merker sig Kjærengs angrep på keeper, noe som før bruktes, men som det nu er slutt med.  Første runde går ut  0-0.

I annen rundes begynnelse har Skarp en chanse, men Arne Jensen skyter forbi. Så overtar TIL spillet, og de er stadig oppe ved Skarps mål. Marienborg arbeider i stor stil og lager kampens eneste mål. Opildnet av sitt mål går TIL-guttene på med fynn og klem. De siste ti minuttene går TIL i forsvar, da fløiten går for full tid kan TIL forlate banen med en fortjent seier. TILs lag var en gledelig overraskelse. Arne Olsen i mål virket rolig og sikker som vanlig. Birger Larsen og Halvdan Kræmer spilte sine beste kamper hittil. Arne Berger slet som en helt og har nok den største æren for seieren.