Kretsserie 1939: Mjølner - Tromsø IL

Ref. fra Dagbladet Tromsø: Mjølner slo Tromsø Idrettslag med 10-2 , efter første omgang var resultatet 7-2.  Mjølner var helt overlegen, særlig i annen omgang.

Ref. fra Fremover: Kretskampen i A-klassen mellom Mjølner og Tromsø IL ble ingen interessant kamp, dertil var Tromsø IL altfor dårlig. Første omgang begynner med at Mjølner går op og allerede etter fire minutter får Mjølner sitt første mål, Almlid legger til Ness, 1-0. Like efter har TIL en farlig chanse, men indre høire nikker over. Efter en forsvarstabbe hos Mjølner, lager TILs senter Gustav Dalsbø mål .I det 16. minutt går Lars Hundstad op og skaffer ledelse 2-1.

Samme mann er i det 22. minutt på skuddhold og lager 3-1. I det 30.minutt legger Hundstad  til Ness og 4-1 er et faktum. I det 33. minutt er Almstad fremme og 5-1 kan noteres.  I det 37. minutt skyter A. Anthonsen, ballen går forbi, men Almlid og Hundstad bryter den i mål, 6-1. TIL går nu op å får mål i det 42. minutt ved indre høire Helge Bendiksen. Like før omgangens slutt øker Hundstad til 7-2.

Annen omgang ble en trist forestilling. TIL-guttene har gitt op og spillet foregår på TILs banehalvdel. Mjølner lager tre mål i denne omgangen, Almlid to og Erling Pettersen ett. Det ble som sagt ingen god kamp takket være TILs svake motstand. På TILs lag var det flere juniorer, de kan nok om ett par års tid gjøre seg gjeldene, men har for tiden ingen ting å stille op med i A-klassen.

Dommer Anders Hofstad dømte sin første kretskamp i A-klassen og var ganske bra, offside var hans svakeste side.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Fremover).

Oppdatert: 23.05.2004