Kretsserie 1938: Nor Narvik - Tromsø IL

Referat Dagbladet Tromsø:  I kretskamp i Narvik, seiret Nor 8-1 over Tromsø Idrettslag. Hemming Stellander fikk kneskade i første omgang, så laget mistet en av sine beste spillere, men de var langt underlegne i spill ute på banen også.

Referat Fremover: Det var strålende vær og da overnevnte klubber møttes på Stadion var det oppmøtt 500 tilskuere. Nor vant målvalget. Kampen begynte overraskende, idet Tromsø Idrettslag fikk sitt første og eneste mål efter 5 min. ved Gustav Dalsbø, men så satte Frydendal låsen for sitt eget bur.

Nor overtar nu mer og mer av spillet, og den ene faretruende situasjonen oppstår foran TIL-buret efter den annen. Mikkelsen satte inn Nors første mål efter 20 min. , og senere ekspederte han det ene efter det annet. I første omgang satte denne herremannen inn fire mål, hertil kommer så at Jacobsen og Kuvaas satte inn hvert sitt mål, som blev annulert for offside.

I annen omgang presset Nor jevnt og overbevisende og Mikkelsen satte inn tre mål (ett straffespark) og Kristian Hofstad ett, så resultatet blev 8-1. TIL skuffet stort. Desverre blev den ypperlige back Hemming Stellander skadet i første omgang, med unntak ham, Bergethon Johansen, Håkon Nilsen og Gustav Dalsbø så var de andre spillerne svært så usikre. Keeperen var heller ikke av klasse. Nederlaget var stort, men helt rettferdig.