NNM semifinale 1937: Tromsø IL - Vardø Ballklubb

Semifinalekampen mellem Tromsø IL og Vardø IF var ikke noe særlig å skryte av. TIL må ta frem helt annet spill i finalen, hvis mesterskapet skal til Nordens Paris. Kanske har vinden litt skyld i at spillet ikke blev som ventet, men vi trodde likevell Tromsø-guttene skulde beherske vinden bedre enn tilfellet var. Vardø-guttene skuffet også, fotballnivået østpå står sikkert høiere enn det vi så. Det som særlig var feilen ved Vardø, var at de var for sen på ballen.  Vardø vant målvalget og valgte vinden i ryggen. Efter 6 minutter kom Vardøs første mål, men ikke lenge efter utlignet Tromsø IL. Vardø tok igjen ledelsen, men Tromsø IL utlignet atter. Like før pause headet R. Isaksen inn en corner for Vardø, og med 3-2 gikk runden ut.

Vardø spilte meget godt i begynnelsen av annen omgang, og det var tydelig at Tromsø-guttene var nervøse. Imidlertid var de heldige med et par mål, og efter at de hadde fått en sikker ledelse fikk vi se mange pene og fikse ting. Det er ikke hver kamp som er så målrik som denne. Det kom vel stort sett at begge målmenn var uheldige. Spesielt var Vardø-målmannen svak, og burde avverget to-tre av målene.

TIL skuffet altså tross at de viste pene ting. De er fikse og farlige foran mål. Brandeggen var ikke helt solid i mål. Stellander strålende, rolig og hurtig og så velsignet sikker. Halfrekken arbeidet bra, og løperne var som nevnt farlige herrer foran mål. Og de er ikke smart bare med føtterne, Tromsø-guttene, de undser sig ikke for å benytte små tricks hvor dette kan lure dommeren. Helt sympatisk er det ikke.

Dommeren Salomon Shotland var god, han hadde enkelte avgjørelser som viste at han er en meget god dommer, men det forekom oss at han er litt snild med Tromsøguttene inntil de hadde sikret sig en solid ledelse.

Oppdatert: 06.07.2003