NNM finale 1937: Nor Narvik - Tromsø IL

Det var rene landslagstemning på Idrettsplassen i Harstad søndag. Over 1000 mennesker var møtt op for å se finalekampen. Herav over 300 fra Narvik, som var kommet med Ofotens vakre båt "Barøy". Ved siden av den så Tromsø-lagets båt "Våland", nokså ordinær ut. Allerede en halv time før kampen satte Narvikpublikummet sitt preg på banen, med sine blå-hvite vimpler. Det merktes også da Narvik-laget kom ut på banen og ble hilst med velkomsthyl fra Narvik-leiren. - Tromsø IL var det svært få som heiet på. De som forsøkte ble druknet i larmen fra Narvik-hold. Da lagene var kommet på banen spilte musikken"Ja vi elsker".

Nor vant målvalget, og valgte å spille med solen i ryggen. - Petter Jensen setter ballen i bevegelse, og det går mot Nors mål, men skuddet går utenfor. Man merker sig Nors målmann Frydendals kontante redninger - de er en fryd for øie. Spillet har for det meste foregått på Nors banehalvdel, med bare en og annen langball mot TILs mål. På en slik langball handser Reidar Pedersen, og Mikkelsen setter straffesparket kontant i mål - umulig å redde for keeper, - stillingen er nu 1-0 til Nor. TIL kommer hårdt igjen efter straffesparket, og Petter Jensen skyter hårdt på et overlegg fra Dalsbø, men Frydendal står som en mur i mål. Utspillene blir som oftes i denne kamp stoppet av Sverre Andersen som arbeider i stor stil og lagt til Dalsbø og denne er ikke sen om å ta benveien mot mål. Frydendal redder dog skuddet, men Dalsbø som stormer frem får tak i ballen ved målstangen og setter den inn. TIL slapper endel av på farten og Nor kommer op.  TIL får dog litt før omgangens slutt corner. Det blir lagt til Arne Berger som skyter, men Frydendal redder. Runden går ut med 1-1. Efter spillet burde TIL ledet stort.

Annen runde blev bare to minutter gammel, så kom Nors annen mål. Men bare fem minutter senere har TIL et farlig opløp som resulterer i mål. - Paul Jensen narrer Nors back på sig, det ser ut som utlegget skal gå til Dalsbø, men i siste liten ombestemmer han sig, og smeller den til sin bror Petter som nikker i mål kloss i stangen. Stillingen er nu 2-2, og spenningen er på høidepunktet. Så efter 35 min. skjer det noe, - Sverre Andersen som har vært den største anstøtsten i angrepet mot TILs mål blir skadet å må bæres ut av banen. TIL må fra nu spille med 10 spillere, og allerede 3 min. senere får Nor mål. Stillingen er nu 3-2 i Nors favør, og runden ebber ut. Alle har nu belavet sig på Nor-seier, og endel av publikum er i færd med å forlate banen, da utligningen kommer. Jens Jensen kommer fri, og skyter hardt i hjørnet - 3-3, og ekstraomgang må til.

TIL river snart til sig spillet. Det så ikke ut som om de to harde runder hadde tatt synderlig på TIL-spillerne, - Nor derimot virket trett, og spilte ofte - altfor ofte ballen ut. Runden blir resultatløs. Annen runde blir bare fem minutter gammel, da Nor får seiersmålet. Nor legger nu konstant alle baller høit og langt utenfor sidelinjen. Imidlertid er ikke TIL langt fra å utligne. Dalsbø kommer igjennem - men Frydendal tar den hårde markkryper ved å kaste sig. Runden går ut med 4 mot 3 mål, og Nor kan forlate banen som Nord-Norsk mester.

Tromsø Idrettslag spilte sin til denne dag beste kamp, alle hang i det de orket, og spilte Nor helt rundt. Avslutningen manglet dog, Gustav Dalsbø hadde et svare strev med det første målet, Petter og Jens Jensen hadde utallige skudd som Frydendal reddet. Arne Berger spilte strålende som center, og må for fremtiden spille på den plass. Stor synd at Sverre Andersen måtte ut. Stellander spilte som vanlig godt.  Alle var enige om at TIL hadde levert en glimrende kamp, og burde ha vunnet, men det jo engang målene som teller i fotball.