Kretsserie 1935: Fløya - Tromsø IL

Denne kretskampen var imøtesett med voldsom spenning. Fløya var jo uten tap hittil, og en seier over TIL vilde øke chansene til å bli kretsmester betraktelig. Det var kommet mange tilskuere da dommeren Salomon Shotland blåste kapteinene sammen. Stellander vant målvalget og valgte medvind i første omgang.

Da spillerne var kommet over den første nervøsitet, blev kampen kvikk og til sine tider meget god. Efter 22 minutter fikk TIL mål ved Gustav Dalsbøe, men det blev annulert for offside. I det 37. minutt sendte samme mann et lavt skudd i nettet. Ballen gikk imellem benene på en Fløya-spiller og forbi målmannen som var helt dekket. Fløya gikk direkte op fra avspark og Arne Sæther utlignet under stor jubel. fem minutter derefter hadde Fløyas center et gjennembrudd. Han skjøt knallhardt og ballen suste via tverrliggerens underkant i nettet.

I annen omgang setter TIL alle krefter til. Dalsbøe nådde en ball på streken, han centret, så vidt jeg kunde se var det Daniel Olsen som med et flott skudd satte ballen bak Fløyas keeper. TIL presset og det kunde flere ganger sett stygt ut, men løperne var dårlige. Da det var 11 minutter igjen av kampen smatt Arne Sæther gjennem og skjøt hardt forbi Brandeggen og i mål.  3-2 for Fløya og stor spenning. Nå trakk Fløya i forsvar og de greide å berge seieren. Forøvrig har jeg inntrykk av at publikum ikke har den rette forståelse av en dommers vanskelige og utakknemlige jobb.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 04.07.2003