Kretsserie 1933: Tromsø IL - Nor Narvik

Det blev en storfin kamp, og en av de beste som har vært spilt på Idrettsplassen. To jevnbyrdige lag som sloss for de dyre pointene i kretsserien. Kampen begynte i et hurtig, men avbalansert tempo. Ingen nervøs uro var å spore. Alt gikk liksom så lekende lett, men allikevel anet man den store kraft som blev satt inn fra de to lag, for å tilrive sig ledelsen. Mot slutten av runden begynte TIL å få et overtak, men det klikket litt på dem som ellers pleier å være lagets kraft: Dalsbøeguttene og Shotland. De spilte ganske godt, bevares, men man savnet likevel den gamle slagkraft foran mål. I det 37. min. blev det mølje foran Nor-målet. En ball fra Karl Dalsbøe reddet målmannen i siste liten, men han fikk ikke ballen langt nok ut - Berger var lynsnar fremme og nettet elegant. Runden gikk ut med 1-0 i TILs favør.

Hele det første kvarter av annen runde hadde TIL mest å si på banen, men så fikk Nor et lite overtak igjen, og utligningsmålet kom i det 25.min.  5 minutter senere kom mål nr. 2, men det var ikke verre enn at Brandeggen burde ha avverget det. Som rimelig kan være blev det en voldsom spenning både på banen og blandt publikum. Spillet blev hardt og mer hensynsløs og det var slutt på de mer elegante småpasninger. De høie og lange baller dominerte. Tromsø-løperne lot seg imidlertid ikke forskrekke. De stolte på sitt forsvar og holdt sig godt fremme, og endelig i det 43. minutt kom utligningsmålet ved Gustav Dalsbøe. Og kampen endte med 2-2.  Det var et ideelt spillevær, lett overskyet og stille.

Dommeren Kåre Sørensen var som vanlig god.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Nordlys).

Oppdatert: 03.07.2003