Kretsserie 1933: Mjølner - Tromsø IL

Referat Tromsø Stiftstidende: I en kretskamp i klasse A i Narvik seiret Tromsø Idrettslag over Mjølner med 3 mot 1 mål.

Referat Fremover: Kretskampen på stadion søndag mellem Tromsø Idrettslag og Mjølner endte med seier for de førstnevnet med 3-1. Kampen blev aldri helt god, og lite spennende for publikum. En masse oplagte målchanser hadde begge lag, men disse blev sløset bort på en nesten ufattelig måte. Særlig Mjølners løperekke var uheldig og udugelig. Mjølner stilte op med litt forandring på sitt lag, og dette tror jeg absolutt var galt.

På Tromsø-laget var det ikke noe spesielt svakt punkt, men de var på langt nær ikke slik vi har sett dem før. Farten var borte, men det var vel fordi det var så varmt. Kampen begynte tamt, men det var bare gått tre minutter da Gustav Dalsbø skyter TILs første mål. Mjølners forsvar sto helt ubeslutsomme, og målet var lettkjøpt.  Mjølner overtar spillet flere minutter ad gangen, men alt blir ødelagt av Mjølnerløpernes dårlige skyteferdigheter.

Sitt andre mål tar Tromsøguttene da det bare er fire minutter igjen av omgangen. Senterløper Gustav Dalsbø går op på venstresiden, sentrer til sin bror Karl på ytre høyre som skyter i mål. Mjølner kommer op på slutten av første omgang, har chanse til redusering da målmannen ikke var i mål, men det så å si oplagte mål redder backen Stellander på målstreken.

I annen omgang er Wibe gått tilbake på sin gamle plass som senterløper, og det er straks mer plan over Mjølners spill. En corner blir lagt inn til indre venstre Olsen, men det gode skuddet går desverre utenfor. Tromsøguttene spiller nu en stund riktig pent i løperekken med fikse kombinasjoner, men mål blir det ikke før etter 37 minutter da Mjølner skjenker dem et mål igjen. Ballen blir spilt frem til senter, Mjølners spillere misforstår hverandre og nøler med å spille ballen, dette benytter senterløper Gustav Dalsbø seg av på en smart måte ved å gå igjennom å skyte TILs tredje mål.

Mjølner presser nu mot slutten av matchen og endelig da det er ett minutt igjen skyter Ersfjord trøstemålet, ingen chanse for målmannen. Hos TIL spilte backen Stellander best, og antagelig beste mann på banen. Også målmannen, senterhalfen og ytre venstre spilt godt.

Dommer var Th. Pettersen fra Nor. Han dømte helt godt og jeg tror til alles tilfredshets.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Tromsø Stiftstidene og Fremover).

Oppdatert: 23.05.2004