Kretsserie 1932: Tromsø IL - Fløya

Det gikk som ventet, Turn slo i sin annen kretskamp denne uken Fløya med 4-0.  I første runde var spillet rotet, Turn fikk efter 13 min. et mål, som imidlertid smakte sterkt av offside. Da 7 min stod igjen utlignet Fløya, men denne gang annulerte dommeren ganske korrekt. Offside var dog ikke så tydelig som ved Turns mål.

I annen omgang tok Turn snart hånd om spillet og presset jevnt. Da det lir litt ut i omgangen, overrasker løperne med hurtige og ofte gode skudd, så Fløya-målmannen for nok å gjøre. Tre ganger må han hente ballen ut av nettet i denne omgangen, mens Turn-målmannen aldri var truet. Kampen går altså ut med 4-0 i Turns favør.

Turn gjorde det ikke særlig bra i første runde, men tok monnet igjen i andre. Laget presterte da et utmerket løperspill. Luken mellem halfs og løpere synes dog å være for stor. Nu som sist blev ikke forsvaret satt på hård prøve. Efter det vi så sist av HIL skulde dette lag neppe kunne true Turn på søndag, men HIL er jo kjent for å være overraskelsens lag. De har trenet energisk, og er fast bestemt på å revanchere sig for de sener års noe uheldige turer.

Dommer var Th. Gisvold, som ved denne kamp skulde avlegge praktisk prøve for kretsdommer autorisasjon. Ved henvendelse til forbundsdommer Kåre Sørensen som har med atorisasjonen å gjøre, opplyses det at  herr Gisvold ikke besto den praktiske prøve. Dertil forekom for mange offside og uregelmessighet som blev oversett.

Dommeraspiranten må nok op til ny eksaminasjon.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 01.07.2003