NNM 1.runde 1930: Turn (TIL) - Spark Hammerfest

Kampen mellem Turn, og Spark, Hammerfest, resulterte med hel 10-0. Turn dominerte hele kampen og resultatet kunne blitt meget større, men Sparks målmann arbeidet fortreffelig og avverget et større resultat. Han var uten tvil gjestenes beste mann.

Til kampen var det møtt ganske fåtallig publikum. Kampen var i første runde rotet og dårlig spilt fra begge parter. Man så simpelthen ingen pen avlevering av en ball, men høie poler forekom til stadighet, og alt som heter plan i spillet var lagt på hylla. Turn fikk denne runden to mål, hvorav den ene på et smart sologjennembrudd av Gustav Dalsbøe.

Annen omgang var Turn tross Sparks tapre motstand overlegen, og Sparks utmerkede keeper fikk sannelig en hård påkjenning. Grunnen til alle disse mål i denne omgang, skylles ene og alene at Turn hadde lagt om sitt spill helt, og hadde tatt frem sitt pene småspill.