Kretsserie 1928: Turn (TIL) - Skarp

Kampen var avgjørende for mesterskapet. Forsaavidt at Skarp vandt eller spilte uavgjordt, kunne intet hindre dem fra aa bli mestre. Kampen begynte ganske tamt med langvarig press mot Skarp-maalet. Turns løpere arbeider energisk, og Skarps forsvar er til aa begynne med usikkert. Det blir dog Skarp som faar første maalet allikevell. Under et pent opløp lykkes det centerløperen at score. Men det var nok Turn som hadde fortjent at faa dette maal. En stund senere i omgangen dømmer dommeren straffespark for en ubetydelig hands av en av Skarps backs. Herved utligner Turn og resultatet av omgangen er 1-1.

I 2. omgang tar spillet sig betydelig op, og Skarp overtar helt presset. Etter en stunds forløp har de øket til 3-1, men saa faar Turn nok et straffespark, antakelig for haardt spil, og med sluttresultatet 3-2 ebber kampen ut.  Seieren var helt fortjent, for Skarps utmerkede spil i 2. omgang stod langt over Turns, selv om dette lag spilte bedre i 1.runde.

Dommer Kaare Sørensen var streng, men ikke altid like heldig.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Tromsø Stiftstidene).

Oppdatert: 26.06.2003