Kjell Fjørtoft

Nasjonalitet: 
Norge
Fødselsdag: 
05.04.1930
Biografi: 

Kjell Fjørtoft er født og oppvokst i Tromsø. I barne og ungdomstiden bodde han i Rektor Qvikstadsgate.

I ungdomstiden var han treningsivrig  med friidrett som hovedbeskjeftigelse. Men han spilte også aldersbestemt fotball for TIL som keeper.

Da TILs A-lag reiste til Narvik for å spille kamp mot Mjølner, ble Kjell med som reservekeeper. Lagets faste keeper, Arne Olsen, ble skadet og Kjell kom inn som reserve. Han gjorde en formidabel innsats og var høyst delaktig i at TIL vant kampen. Etter dette var han reserve på A-laget og spilte flere B-kamper.

Men det var innen friidretten Kjell var mest aktiv. Han var en habil mellomdistanseløper og ble kretsmester mange ganger. Han ble også en gang kretsmester i sleggekast.  Han deltok i mange landevegs og skogsløp i både Nord-Sverige og Nord-Finnland, i Finnland vant han blant annet det kjente Sama-løpet.

Kjell er nok mest kjent som journalist, fotograf og forfatter. I en periode var han fotograf i Nordlys og senere ved Dagbladets Tromsø-kontor. Han har skrevet 22 bøker, laget 41 program for NRK-TV og produsert 42 dokumentarfilmer. Uten å komme nærmere inn  på hans produksjoner (det ville bli en lang historie), så er det mye by-historie i Kjells foto og skrivekunst.

I en årrekke var han en betydelig naturverner som eier av øya Hekkingen, hvor han vernet fuglelivet og hindret ulovlig eggsanking.

Kjell var i alle år interessert i fotball og TIL.

Kjell Fjørtoft døde 14.05-2010

Utarbeidet av Hugo Anthonsen og Per Salomonsen. (16.05.2010)


Hjemsted: Tromsø

Født: 05.04.1930

Død: 14.05.2010

TILs-debutdato: 16.06.1950

TILs-siste dato: 16.05.1950

Høyde: 179

Matchvekt: 76

Andre klubber: Ingen

Posisjon: Keeper
 

Kampdagsorter i stigende rekkefølge Turnering Hjemmelag Bortelag
16.06.1950 Kretsserie Mjølner Tromsø IL
Del dette: