Fødselsdag:
18.10.1947
Biografi:

Jack Andersen  regner seg som en "ekte Narvikgutt". Han spilte aldersbestemt fotball i Mjølner og spilte også på juniorkretslaget. Fra han var første års senior spilte han på Mjølners A-lag. Da han var i militæret spilte han for Lillestrøm og fortsatte deretter i Vålerenga. Da han flyttet til Tromsø, spilte han for Skarp, men Peter Drecker fikk han over til TIL.
Jack var "driblekongen", og han hadde den nødvendige frekkheten som skulle til for å score mål. Den kampen han husker best var kvalikken hjemme mot Landsås hvor han scoret to mål. Her er et utdrag fra den kampen i Bladet Tromsø:

12 minutter senere var det klart for 3-1, Jack Andersen førte opp på høyre siden, og vel 20 meter fra mål kom "innlegget" som skrudde direkte i mål. Det så ut som om Landsås hadde fått nok, flere av spillerne bar tydelig preg av å ikke holde kondisjonsmessig i det tempoet kampen ble spilt i. Det var derfor ikke overraskende at TIL igjen kom på scoringsstatistikken, ti minutter etter Jack Andersens scoring var det Torfinn Ingebrigtsens tur, som scoret etter en retur fra keeper.

Dermed var hjemmelaget fornøyd med innsatsen, de slappet av, spesielt i forsvar, og dermed kunne Landsås notere seg for 2-4. Men TIL-spillerne ville vise at de hadde mer igjen, og i det 46. minutt var Jack Andersen frempå igjen, og dermed 5-2. Dommeren Arne Heimen, Alta, som på ingen måte gjorde noen dårlig figur, hadde lagt på noen minutter, og dette utnyttet Landsås til nok en redusering.

Da Jack flyttet til Tromsø startet han en persiennefabrikk. Tilbake i Narvik ble han bingo-entreprenør. Han har også vært "hobby-agent" og skaffet spillere i Norge til klubber i England, og spillere fra England til Norge. For tiden er han barkeeper på restaurant "Lofoten" på Aker Brygge.

Utarbeidet av Per Salomonsen og Hugo Anthonsen. (16.06.2006)

Hjemsted: Narvik

Født: 18.10.1947

TILs-debutdato: 08.08.1971

TILs-siste dato: 29.09.1974