Bjørn Nilsen

Nasjonalitet: 
Norge
Fødselsdag: 
16.08.1953
Biografi: 

Bjørn Nilsen vokste opp på Dramsveien, midt mellom "Bukta" og Valhall. Han spilte aldersbestemt fotball, først i Fløya og deretter i TIL.

Han ble kretsmester i juniorserien med TIL. Han var talentfull, og 18 år gammel ble han tatt opp i A-stallen. Han spilte en obligatorisk kamp for TIL, senhøstes 1972. Vinteren 1973 valgte han å satse på skolegang og "Bragerevyen", og da treneren, Arne Karlsen, ikke tillot det sist nevnte, gav han seg som spiller på TILs nivå. Han var trener for TILs juniorer i flere sesonger, med blant annet Tor Pedersen og Lars Espejord som sine "elever".

Etter dette var han oppmann og trener i TUILs yngres avdeling (hans sønn spilte der), og han spilte for FK "FUTT" i flere sesonger.

Gjennom tidene har TIL hatt flere brødrepar som har markert seg sterkt på fotballbanen ( Karl og Gustav Dalsbø, Arne og Birger Olsen, Einar og Sigurd Jensen, Ronald og Odd Hansen, Bjørn Steinar og Roy Johansen). Men hvilket brødrepar har spilt flest obligatoriske kamper for TIL gjennom tidene ? Svaret er kanskje litt overraskende: Bjørn og Tore Nilsen!! Tore har 384 kamper, Bjørn to !

Bjørn har arbeidet i SAS i over 30 år, og han var distriktssjef for Troms, Finnmark og Svalbard. Det er ingen andre Tromsø-væringer som har eller har hatt ei så høy stilling i SAS-systemet (Vice President) som ham. Kontoret hans er i Idrettsbygget, så han er mye å se på Alfheim. Og interessen for TIL og fotball er tilstede i fullt monn!

På generalforsamlingen 2010 i Tromsø Idrettslag ble Bjørn valgt til formann i klubben.

Utarbeidet av Hugo Anthonsen og Per Salomonsen. (05.04.2010)


Hjemsted: Tromsø

Født: 16.08.1953

TILs-debutdato: 24.09.1972

TILs-siste dato: 24.09.1972

Høyde: 180

Matchvekt: 63

Andre klubber: Fløya, Futt

Posisjon: Spiss
 

Kampdagsorter i stigende rekkefølge Turnering Hjemmelag Bortelag
24.09.1972 2.div.avd.C Mo IL Tromsø IL
Del dette: