Cup NM 1.runde omkamp 1964: Tromsø IL - Mjølner

Mer enn 2000 begeistrede tilskuere ga seg fullstendig over da Tromsø IL i løpet av ett minutt i andre omgang av cup-oppgjøret mot Mjølner, skaffet seg en ledelse på 2-0. Det skulle vise seg å holde. Mjølner greide bare å kvittere for ett av målene og Tromsø-laget kan pakke koffertene for å dra til Trondheim for å møte Nidelv i andre runde..

Fra begynnelse til slutt ble kampen spilt i et kollosalt tempo, som gikk noe ut over spillet, men ikke mer enn at kampen utvilsomt er den beste TIL har levert i år. Helt fra første minutt satset laget på å spille offensivt, til tross for en defensiv taktikk. Første omgang gikk målløs ut.

Andre omgang var bare sju minutter gammel da Tor Brandeggen går solo langs hele dødlinja uten å bli angrepet, keeper venter skuddet, og beveger seg akkurat de tommer som skal til. Et innlegg går til Åge Hansen som bare kan sope den i mål. Jubelen hadde ennå ikke lagt seg da det oppstår klammeri foran Mjølner-målet, ballen havner i beina til Tor Brandeggen og han er ikke sein. TIL hadde nå flere gode sjanser, derav et korrekt annulert mål av Aage Hansen. Mjølner fikk sitt mål da det gjennsto 18 minutter.

De siste minuttene ble ikke mindre dramatiske, men det var TIL som hele tida hadde situasjonen under kontroll, og Mjølner kjempet gang på gang på målstreken for å redde.  TIL kjempet hardere og renere enn tidligere i år, bare i de siste minuttene var det tilløp til tøft spill av TIL-forsvarerne, som spilte en førsteklasses kamp.

De ballene Roy Johansen fikk å hanskes med var enkle. Reidar Stenersen var beste back, og trolig var dette årsbeste for ham. Midtbanespillerne Jon Risa og Edmund Kristoffersen rullet det ene angrepet opp etter det andre. Disse to var nok banens beste spillere. Den tredje midtbanespilleren Reidar Ringbakken var ikke mange strå svakere. Magne Johansen, Hugo Anthonsen og Bjørn Steinar Johansen var også på høyde med sitt beste. Dommer Per Nilsen, TIF, var ikke god, men bedre enn et overpatriotisk publikum ville ha det til.  (Dette var den første "allnorske" kampen i Tromsø for Tromsø IL).

Oppdatert: 04.09.2003