Eliteserien 2023: Tromsø IL - Viking

Det var en ren stillingskrig innledningsvis på Romssa Arena søndag, og fram til det 29. minutt hadde det kun vært én avslutning på mål signert Hilmir Rafn Mikaelsson.

Men så fikk TIL uttelling for et godt presspill da Vegard Erlien vant ballen langs sidelinjen etter et Viking-innkast. Trønderen slo ballen fint inn mot første stolpe hvor Mikaelsson lyktes med å skjære inn foran Viking-stopper Gianni Stensness. Australieren klippet ned Mikaelsson, men dommerens fløyte forble stille.

Men for første gang i historien ble dommeren bedt om å gå til VAR-skjermen på Romssa Arena, og da var det ikke tvil: Straffe til TIL. Straffesparket satte Erlien sikkert i mål, selv om keeper gikk rett vei.

Viking lå ikke overraskende noe høyere etter pause, men TIL virket lenge å ha ganske god kontroll bakover. I hvert fall helt til Sander Svendsen fikk lure seg bak ryggen på Kent-Are Antonsen og hamre inn 1–1 med tjue minutter igjen. Dermed var TILs første baklengs for sesongen et faktum.

TIL presset Viking tilbake de siste ti minuttene og Vegard Erlien fikk to gode sjanser til å sikre hjemmelaget alle tre poengene, men ble stoppet av en god Viking-keeper.

TILs beste var Sakarias Opsahl.      Dommer  Sivert Øksnes Amland, Fana Fotbally

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsens..Kilde itromsø.