Eliteserien 2023: Tromsø IL - Molde

TILs eliteseriedebutant Vegard Erlien skåret vakkert – og det var nok til å gi TIL full pott og seier mot fjorårets suverene seriemester i eliteserieåpningen på Alfheim.

Utrolig nok sto kampen på nydøpte Romssa Arena 0–0 til pause.

TIL-keeper Jakob Haugaard gjorde en benparade etter drøyt fem minutter – og satte med det tonen. Med fire kvalifiserte redninger de første 45 minuttene, så frustrerte den danske keeperen de regjerende seriemesterne, og holdt TIL godt inne i kampen.

TIL på sin side kunne også hatt skåring før pause. Danske Niklas Vesterlund svingte et innlegg som eliteseriedebutant Hilmir Rafn Mikaelsson var centimeter fra å sette skotoppen på. Da hadde nok ballen endt i mål.

Straffemiss

Etter pause kom hjemmelaget sterkere ut, og tok et grep om de første minuttene.

Fem minutter ut i andre omgang fikk VAR sin første skikkelig mulighet til å titte nærmere på en nøkkelavgjørelse på Alfheim. Men ingen overprøvde hoveddommer Mohammad Usman Aslams beslutning om å blåse straffespark da Hilmir Rafn Mikaelsson gikk to ganger i bakken i en og samme sekvens rundt og i Molde-boksen.

Etter en lengre pause før det viktige sparket, på grunn av skadebehandling av Birk Risa, så var det omsider duket for duellen mellom TILs dødballekspert Sakarias Opsahl mot tromsømann og tidligere TIL-keeper Jacob Karlstrøm mellom målstengene for Molde.

Karlstrøm valgte vei da Opsahl siktet keepers venstre hjørne, og parerte unna forsøket

Slo tilbake

Den tunge nedturen ristet TIL-laget raskt av seg. Kun tre minutter senere var det første forløsende øyeblikket på Alfheim i 2023-sesongen et faktum:

Hilmir Rafn Mikaelsson la ballen igjen til en annen spiller som gjorde sin første kamp som TIL-spiller, Vegard Erlien.

Den tidligere Ranheim-spilleren så ut til å bli blokkert i skuddøyeblikket, men rakk akkurat å trekke hurtig av og banket skuddet vakkert i venstre hjørne.

Gigantsjanse

TIL-ledelsen holdt seg hele kampen ut. Til tross for en målsjanse som kanskje Romssa Arena ikke får se maken til i hele sesongen.

Fem minutter før slutt reddet Haugaard et skudd fra 4–5 meters hold, før en ny Molde-avslutning ble reddet på strek, var innom tverrligger, og ifølge Molde-spillerne over streken, før TIL-keeperen igjen fanget ballen.

Da var det klart at dette måtte bli TILs dag.

TIL slo dermed et Molde-lag som kun tapte to seriekamper i hele fjor, og reiser til Sandefjord i neste serierunde. Sandefjord fikk en tøff start på sesongen med tap 0–2 borte mot HamKam.

TILs beste var Jakob Haugaard.         Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier.