Eliteserien 2023: Strømsgodset IF - Tromsø IL

DRAMMEN (iTromsø): TIL inntok andreplassen på tabellen etter søndagens seier mot Strømsgodset. Innbytter Yaw Paintsil scoret kampens eneste mål kvarteret før slutt, og det var en overlykkelig 23-åring som ble intervjuet på iTromsøs direktesending etter kampen.

Det føles fantastisk. Jeg hadde ikke trodd det skulle skje i dag, så jeg mistet det, smilte Paintsil, som beskriver scoringen slik:

– Jeg fikk beskjed om å tørre å bruke godfoten, true inn bak og kjøre på. På målet så får Niklas den i bakrom, gir den til meg og så er det en skudffinte og så i mål. Deilig, sier Paintsil, som kom til TIL fra Kjelsås før sesongen.

Matchvinneren takker spesielt en person i TILs trenerteam for scoringen.

– Jeg liker jo å drible, og så har jeg jobbet med avslutningene i det siste. Ola (Rismo, assistenttrener, red. anm.) er spesielt flink, og stiller alltid opp hvis man vil kjøre noen ekstra avslutninger etter trening. Hele trenerteamet skal ha «kred», men Ola kan få litt ekstra, sier Paintsil, som også gjorde et godt innhopp i cupkampen mot Start.

– Jeg kan ta den rollen, men jeg har ikke tenkt å forbli en «super-sub». Det neste målet er å starte en kamp i eliteserien, men jeg er ikke en etablert eliteseriespiller selv om jeg scoret i dag. Jeg har mye jobb som må legges ned, og mange ting å jobbe med, sier matchvinneren.

– Pappa var og så på i dag, i tillegg til noen kompiser. Jeg var borte hos han etter kampen. Jeg fikk en klem og han sa han var stolt av meg. Et øyeblikk jeg aldri glemmer, sier Paintsil til iTromsø.

Mandag skal han etter planen spille B-kamp mot KFUM Oslo.

– Jeg vet ikke om man blir fritatt fra det etter å ha scoret. Men jeg har lyst til å spille, avslutter dagens TIL-helt.

TIL-trener Gaute Helstrup sier følgende om sin matchvinner.

– Han gjør den defensive jobben til terningkast seks. Så handler det om å bruke godfoten sin. Det ser vi i trening og i kamp. Målet er veldig likt det mot Start. Det er så eksplosivt det Yaw gjør der. Han er definitivt en kandidat til å starte. Gode prestasjoner gjør at vi har lyst å bruke ham i enda flere mintter. Han er nok aller farligst i en tierrolle, sier Helstrup.

Lei av prat om flaks

Jostein Gundersen var del av et TIL-forsvar som er eliteseriens tetteste.

– Sinnsykt deilig! Vi tar nok en gang med oss tre poeng fra Marienlyst, har ikke tapt enda og kun sluppet inn ett mål, sier Gundersen, som sier han er lei av snakket om at TIL har fått vel godt betalt hittil i sesongen.

– Det har vært mye prat om flaks, og at det vil snu.Men vi er vanskelige å møte, og det er ikke flaks, men dyktighet når vi kun har ett baklengs på fire kamper. Den praten kan stoppe nå synes jeg, sier TIL-stopperen, som gledet seg over at Yaw Paintsil ble den store helten.

– Jeg er glad på hans vegne. Han har kommet hit med et smil om munnen hver dag, er en fin fyr og har vist at han har nivået. Dette gir ham selvtillig, og vil bli enda bedre, sier Gundersen.

TIL-keeper Jakob Haugaard holdt nullen for tredje gang denne sesongen.

– Det ble null baklengs igjen. Jeg vet ikke om det var min beste kamp, men «clean sheet» er «clean sheet». Fortjent eller ufortjent finnes ikke i fotball. De som jobber hardest og best får poengene, og vi gjør et i dag, sier TILs sisteskanse.

TILs beste var Jakob Haugaard.            Dommer: Svein Tore Sinnes, Flekkefjord FK.

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsens..Kilde itromsø.

Del dette: 

Del dette: