Eliteserien 2023: Haugesund FK - Tromsø IL

Før mandagens oppgjør hadde TIL tapt seks strake kamper i Haugesund i årene 2022, 2021, 2019, 2018, 2017 og 2016. 3–15 i målforskjell er ikke all verden å skryte av.

Kent-Are Antonsen scoret kampens eneste mål tilbake i 2015, da Gutan vant sin forrige kamp der.

Denne gangen slo han innlegget til ledermålet (se mer i punkt 2) som ga Gutan en viktig og tidlig ledelse.

Såpass solide som TIL virket på gresset hjemmelaget selv hevder er Norges beste naturgress, er det pussig at Gutan ikke hadde vunnet der på åtte år.

Nå er slik statistikk sjelden spesielt relevant, med mindre man gjør det til det. For TIL-spillerne var det uansett en fin terskel å komme seg over.

2–1 på bortebane, etter hele åtte overtidsminutter, er alltid deilig å ta med seg hjem til Tromsø

2) Scoret for første gang på ett år

Jostein Gundersen var i sine yngre dager kjent som en målfarlig stopper. Nå hadde det imidlertid gått 13 måneder siden forrige elitemål, og etter 18 minutter mot Haugesund synes han det var på tide. En sterk heading på en corner fra Kent-Are Antonsen sendte TIL i ledelsen på Haugalandet.

Hans forrige mål, mot Sarpsborg 08 i 2–5-tapet tilbake den 24. april i fjor. Totalt har Gundersen 11 mål på 128 eliteseriekamper for TIL, en statistikk han gjerne ser enda mer forbedret med et snaut halvår igjen på avtalen sin.

3) Scoret for første gang på snart to år

Haugesund utlignet etter at en feilpasning foran egen 16-meter endte opp hos Bruno Leite hos hjemmelaget. Han klinket ballen i krysset, utagbart for Jakob Haugaard i TIL-målet.

Men umiddelbart etter pause tok en annen TIL-stopper tak i sakene. Nok en gang på corner fra Kent-Are Antonsen. Denne gangen var det Anders Jenssen som på utmerket vis headet i bortre hjørne.

Foran de cirka 25 bortesupporterne feiret han vilt med laget for målet var hans første i Eliteserien siden tidlig i august 2021 mot Mjøndalen. Det er snart to år siden.

Akkurat det tenkte han neppe spesielt mye på i jubelscenene.

4) TIL er best borte!

Åtte kamper har passert siden TIL tapte sist på bortebane i Eliteserien. Du skal faktisk helt tilbake til 4. september i fjor høst siden forrige tap. Det er åtte måneder og 25 dager siden.

På de 267 dagene som har passert siden da, har TIL befestet seg som et godt bortelag. Man kan bare tenke seg hvordan tabellen hadde sett ut med det vi er vant til fra TIL på hjemmebane.

Uansett - bare to baklengs og 10 av 12 mulige poeng på reise i 2023 er imponerende. Kun Glimt er bedre.

TILs beste var Anders Jenssen.         Dommer var: Steinar Hauge, Bjarg IL.

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsens..Kilde itromsø.