Cup NM kvartfinale 2023: Tromsø IL - Lillestrøm SK

Det var duket for årets første kamp med alvor på Alfheim søndag kveld. Etter å ha sendt både HamKam og Start ut på straffespark sto fjorårets seriefirer Lillestrøm for tur. Og som meldt av flere i TIL-leiren før kamp: Alt lå til rette for mer drama i kvartfinalen. Og det ble det.

Det kunne åpnet på best tenkelig vis da Niklas Vesterlund ble spilt fri på høyre og fant backkollega Lasse Nilsen. Nilsen banket ballen i mål, men etter et halvt minutts konferering mellom linjedommer og hoveddommer, ble målet annullert for offside. Trolig fordi Hilmir Mikaelsson var offsideplassert foran keeper.

Den første halvtimen var ellers av det fryktelig sjansefattige slaget i det som lenge var en stillingskrig der ingen av lagene verken tørte å ta risiko eller maktet å skape det helt store.

Men etter halvtimen presset TIL på og fikk både et par cornere og et frispark langt inne på gjestenes banehalvdel. Frisparket var i god innleggsposisjon, men frisparktaker Sakarias Opsahls innleggsforsøk gikk like greit rett i målet på Lillestrøms keeper. Ballen landet rett foran både Jostein Gundersen, et par LSK-spillere stusset videre rett forbi Hedenstad og ned i lengste hjørne.

Med scoringen økte også temperaturen i kampen noe, og TIL tok samtidig god kontroll over kampen og tok med seg en 1–0 ledelse til pause. Men andreomgang kunne ikke startet stort verre.

Et LSK-innlegg traff hodet på Dragsnes og gikk videre i hånda til Niklas Vesterlund som gjorde kroppen klart større med begge armene rett ut. Tidligere TIL-spiller Thomas Lehne Olsen satte det påfølgende straffesparket kontant i mål mens Haugaard gikk feil vei.

Det var også mye mer Lillestrøm i andre omgang enn før hvilen, og litt ut av det blå gjenerobret TIL ledelsen da Vegard Erlien og Lasse Nilsen kombinerte fint på venstrekanten før Hilmir Mikaelsson stanget «Gutan» tilbake i ledelsen. Den ledelsen holdt dog ikke lenge. Ti minutter senere spilte Lars Ranger seg forbi Lasse Nilsen og slo ballen inn i feltet. Der ble det nok klabb og babb til at Jakob Haugaard ble satt ut og enda en tidligere TIL-spiller, Gjermund Åsen, utlignet til 2–2.

Lillestrøm trykket på mot slutten, men som i de to foregående cupkampene ble det ekstraomganger for TIL. Der trykket gjestene på og det var nærmest power play. De fikk også uttelling, men måtte få hjelp av hjemmelaget. Med ti minutter igjen ble Anders Jenssen ufrivillig matchvinner da han på klønete vis satte ballen i eget mål. Og med det er cupeventyret over for TIL.

TILs beste var Vegard Erlien.     Dommer var Ola Hobber Nilsen fra Nordstrand IF

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen.    Kilde itromsø.