Cup NM 4.runde 2023: Start - Tromsø IL

Over ti år etter at han var med på en straffesparkkonkurranse mot Start i Kristiansand sist, var TIL-kaptein Ruben Yttergård Jenssen nok en gang i begivenhetenes sentrum da TIL tok seg videre til kvartfinalen i cupen.

– Vi spilte jo mot Start for elleve år siden, da ble det straffer og vi gikk videre. Fint med en liten reprise i dag. Det er noe spesielt med straffesparkkonkurranse, når man vinner vel og merke, gliste Yttergård Jenssen på iTromsøs sending like etter kampslutt.

– Ligger jo og har vondt

Som i forrige runde mot HamKam måtte det straffesparkkonkurranse til for avgjøre kampen. Før den tid hadde Starts Alagie Sanyang blitt utvist for å ha sparket til en liggende Yttergård Jenssen i andre ekstraomgang.

– Han hopper i meg, så jeg blir liggende nede. Så mener han at jeg skal flytte meg, men jeg ligger jo og har vondt. Så sparker han meg i leggen. Jeg er bare irritert over at jeg ender opp med å få et gult kort, det synes jeg er provoserende.

– Har du oppleved noe lignende før?

– Jeg har ikke blitt sparket slik før, nei. Det synes jeg var merkelig, sier den rutinerte midtbanespilleren.

Kent-Are Antonsen, som allerede hadde gult kort, dyttet Sanyang overende i tumultene etterpå, og burde fått sitt andre gule kort. Det gikk i stedet til Jostein Gundersen.

– Det fikk jeg ikke med meg. Når serien begynner så det jo VAR. Vi har jo vært borti slike feilkort før, sier Yttergård Jenssen, som ser fram til kvartfinale hjemme på Alfheim.

– Det er så viktig for oss i denne perioden å få enda en tellende kamp der vi kan øve oss til serien kommer. Så blir det kult med en fest på Alfheim. Det blir fort 120 minutter der også, og valuta for pengene til de som kommer, sier TIL-kapteinen, som ikke tok straffespark.

– Jeg holdt på å fryse i hjel, og lurte på hvordan jeg skulle komme meg til straffemerket om jeg skulle ta. Straffene vi tok var utagbare, jeg var veldig imponert og hadde troen på at vi skulle ta det, sier 34-åringen.

TIL-trener Gaute Helstrup var naturlig nok fornøyd med å gå seirende ut av cupdramaet.

– Jeg har ikke så mye stemme igjen, men jeg ofrer gladelig den. Det var en kamp som hadde det meste. Det er mye nerver og spenning, og den siste halvtimen og straffesparkkonkurransen huskes best. En variabel kamp fra vår siden, men det er et ganske bra lag vi møter, sier Helstrup.

– Vi får en ny mulighet på søndag. Drømmen om Ullevål lever, og vi får en hjemmekamp med forhåpentligvis masse folk på Alfheim. Vi blir hjulpet av Forza her i dag, og neste helg skal vi mobilisere enda mer i snøværet i Tromsø, avslutter TIL-treneren.

– Klarte ikke se på

TILs islandske spiss Hilmir Rafn Mikaelsson var mye involert, men fikk ikke nettkjenning i kampen.

– Jeg har mange muligheter. Jeg skulle gjort det bedre, men vi vant og det føles godt. Jeg kommer i hvert fall til sjanser, og målene vil komme, sier Mikaelsson, som fikk vist fram fysikken i duell med Start-stopperne.

– Straffesparkkonkurransen klarte jeg ikke se på, smiler den 19-årige islendingen.

Som i tredje runde mot HamKam var 18-årige Elias Aarfot iskald fra staffemerket.

– Dette var en skikkelig opptur. Det var så deilig å se Jacob redde den siste. Det var mye som skjedde, i et skikkelig Tromsø-vær. Nå ser vi videre mot helgen. Det tror jeg blir bra. Nå skal vi få oss litt god mat på hotellet og kanskje spille litt kort, smiler Aarflot, som svarer slik på spørsmål om et mulig utlån.

TILs beste var Ruben Yttergård Jenssen.    Dommer var Sivert Øksnes Amland, Fana Fotball

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen.    Kilde itromsø.

Del dette: