Eliteserien 2022: Tromsø IL - Sarpsborg 08

TIL startet kampen bra, og Sakarias Opsahl hadde to gode forsøk fra distanse i løpet av de første ti minuttene. Det var likevel bortelaget som skulle ta ledelsen. Casper Øyvann misset på oppspillet, og innlegget fra høyre ble satt i mål av Tobias Heintz.

Ebiye Moses burde utliknet like etterpå, men headet utenfor fra meget god posisjon. I stedet for utlikning skulle TIL servere gjestene nok en scoring. Kent-Are Antonsen mistet ball en farlig posisjon, og to trekk senere lå ballen i mål bak Jakob Haugaard.

TIL hadde initiativet ut omgangen, og hadde blant annet syv cornere. Og på siste corneren før pause skulle det gi uttelling. Jostein Gundersen headet inn reduseringen, og scoret dermed i sin andre kamp på rad.

Kun tre minutter var gått av andre omgang da Sarpsborg doblet ledelsen ved Guillermo Molins. Vondt skulle bli til verre for Gutan fire minutter senere. Mikkel Maigaard satt inn 4–1 til gjestene, også denne gangen kom angrepet på TILs venstreside.

Gaute Helstrup tok grep og satt inn både Jasse Tuominen og Felix Winther, og TIL skulle skape spenning i kampen da Kent-Are Antonsen reduserte med en flott scoring på volley. Seks minutter før slutt punkterte imidlertid bortelaget kampen, med en scoring fra nesten nøyaktig samme posisjon som 3–1 og 4–1. Målscorer var nok en gang Mikkel Maigaard.

TILs beste Ruben Yttergård Jenssen.         Dommer: Kai Erik Steen, Østsiden Askøy FK.