Eliteserien 2022: Tromsø IL - Rosenborg BK

August Mikkelsen!

Vårsesongen var ikke noe å snakke om for TILs største stjerne. Han tok et oppgjør med seg selv, og fikk kjapt uttelling.

Målpoengene har rent inn i de siste kampene, og mot RBK var det han som ledet an TIL-spillerne med lagets første mål.

Omstridt ble han noen minutter senere, da han fikk gult kort i en situasjon med en RBK-spiller. I sosiale medier tok flere til ordet for at han skulle hatt rødt. Det ville endret kampbildet betydelig.

I stedet var han på banen, og avgjorde på overtid til en utrolig 4–3-seier!

Bak kulissene snakkes det enda om at Mikkelsen kan selges i dette overgangsvinduet fordi klubben trenger penger.

2) 12 skandaløse minutter

TIL ledet 2–0, og alt var såre vel. Attpåtil kunne Lasse Nordås sendt «Gutan» opp i 3–0 etter 21 minutter.

Så sjokket RBK Alfheim-publikummet. Mellom det 23. og 35. minutt scoret RBK ikke bare en, to, men tre ganger. Å skrive om disse minuttene vil bare være å vri kniven rundt i såret. Utfallet var uansett ikke til å tro, og selvsagt i kategorien mareritt og skandale.

3) Eric Kitolano

To målgivende pasninger lar seg absolutt høre for en spiller av Kitolanos kaliber. TILs toppscorer har godt med målpoeng i 2022 og fulgte o Fem snakkiser etter TIL-RBK: «En klassiker på Alfheim» - itromso.no pp mot RBK. Assist til Mikkelsens 1–0-mål og Kamanzis 2–0-mål rett etter var strålende.

Så kom noen skrekkelige minutter. Han ga feilpasningen som noen sekunder senere endte i 2–1, og laget straffe som ga RBK 2–2. Onde tunger døpte dermed umiddelbart Kitolano til både TIL og Rosenborgs beste spillere før pause.

Han var involvert også etter pause, og fikk åttpåtil gult kort av dommer Tore Hansen fordi han mente at Kitolano filmet da han var alene med keeper.

Faktum er at Kitolano i «påskrudd» tilstand en spiller å frykte for motstanderne. Bare stabiliteten mangler før han er en spiller andre klubber vil sikle etter.

4) Gjennombruddet for «Gutan»

Warren Kamanzi ble hentet fra nettopp Rosenborg i vinter. Han har hatt sparsommelig med spilletid, men fått flere og flere muligheter ettersom sesongen har gått.

Mot gammelklubben fikk han mye til å stemme, med både mål og målgivende pasning. Det kommer til å bli vanskelig for hovedtrener Gaute Helstrup å velge hvem han skal bruke, ettersom Lasse Nilsen og Niklas Vesterlund har vært de faste vingbackene i størstedelen av sesongen.

På direktesendt nasjonalt TV fikk Kamanzi gjennombruddet for TIL.

5) Tilskuertallet

4.108 var det oppgitte tallet litt ut i andreomgang. Tidligere år ville dette vært sett på som svakt mot et lag som RBK. Denne gangen må det sies å være innenfor godkjent med tanke på snittet før kampen som lå på cirka 2.300. De som kom fikk i hvert fall ekstrem underholdning på godt og vondt.

Om to uker kommer Bodø/Glimt på besøk. Da bør tallet være betydelig høyere. Såpass må være lov å forvente.