Eliteserien 2022: Tromsø IL - Molde

TIL hadde flere fravær i kampen mot serieleder Molde, spesielt i forsvarsleddet, der både Jostein Gundersen og Casper Øyvann manglet. TIL-trener Gaute Helstrup valgte å gå for rutinerte Kent-Are Antonsen som erstatter for Gundersen, som kan miste resten av sesongen etter et brudd i ansiktet.

– Et godt spørsmål

Det betydde at Isak Vik (19) og Mikkel Konradsen Ceide (21) måtte ta plass på benken, der ha hadde selskap av flere andre unggutter. Runar Norheim (17), som har fått et aldri så lite gjennombrudd denne sesongen, måtte nøye seg med de siste ti minuttene, mens Jesper Bergset Robertsen (18), Elias Aarflot (18) og Tobias Hafstad (20) var ubenyttede reserver.

På iTromsøs direktesending etter kampen, gikk TIL-trener Gaute Helstrup langt i å love ungguttene flere muligheter i de gjenstående seks kampene.

– Det er et godt spørsmål. Jeg synes Kent-Are gjør en god match. Det er en tøff utfordring han får slengt i fanget med Brynhildsen, Fofana og de andre guttene. Det løser han fint. Vi har en Mikkel som blir mer kjent med oss, og motsatt. Vi har en Isak som har blitt bedre utover året. Sannsynligheten er stor for at det blir andre konstellasjoner utover høsten, sier TIL-treneren, som fikk se laget sitt styre kampen i perioder, men uten å skape sjanser mot det som etter solemerker blir årets seriemester i Norge.

Det var en «tight» match, og et kampbilde som vi visste at det kunne bli. Så hadde jeg håpet at vi hadde forstått det kampbildet enda mer. Det ble som noen europacupkamper kan bli. Veldig rolig, kontrollert og lavt tempo. Det ser energiløst ut, men det er fordi det blir så kontrollert, sier TIL-treneren, som ikke ville si så mye om situasjonen der TIL-kaptein Ruben Yttergård Jenssen mente han burde hatt straffe.

– Jeg orker ikke kommentere dommeravgjørelser så mye, det har jeg gjort noen ganger. Dommerne skal få dømme. De gjør mye bra i dag, og jeg orker ikke kommentere enkeltavgjørelser. Guttene er vant til veldig god dømming på trening, og tar med seg referanser derfra, avslutter Helstrup med et smil.

August Mikkelsen rakk kampen etter å ha måttet gå ut med skade ved pause mot Bodø Glimt for to uker siden, men kom ikke til skikkelige målsjanser mot sin tidligere lagkamerat Jacob Karlstrøm.

– Jeg synes vi kan utnytte oppspillsfasen bedre. Vi har litt rom vi 10-erne, men vi slår ikke opp i riktig tidspunkt, og tar ikke de overgangene vi burde ta. Jeg skulle gjerne hatt et mål på ham, men Molde var solide og vanskelige å komme til mulighetene mot. Vi får satse på at det blir mål neste gang vi møter ham, sier Mikkelsen, som sier han ikke fikk sett straffesituasjonen godt.

– Jeg så ikke godt nok til å bedømme om det var straffe, avslutter August Mikkelsen

TILs beste var Sakarias Opsahl.           Dommer Espen Andreas Eskås, Bækkelagets SK

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen.    Kilde Itromsø

 

 

 

Del dette: