Eliteserien 2022: Tromsø IL - Kristiansund BK

Viktigheten av en trepoenger gir sitt svar på tabellen. Gutan mistet to poeng på overtid i to kamper på rad – borte mot KBK og LSK. Med tre poeng søndag kveld, klatret Gutan fra 14. til 9.-plass på tabellen og har nå 21 poeng og passerte Sandefjord (21 poeng), AaFK (21 poeng) på målforskjell, samt Odd (20 poeng), Sarpsborg 08 (19 poeng) og HamKam (18 poeng, før deres kamp mot VIF).

Ruben Yttergård Jenssen har ikke for vane å score mye. Hans scoring i 26. minutt var hans første i TIL-drakt siden frisparket borte mot Raufoss 22. november 2020, som sikret opprykket tilbake til Eliteserien. Han har riktignok scoret for Brann og spilt i utlandet, men dette var TIL-veteranens første scoring for Gutan på øverste nivå siden mai 2013! Sist Yttergård Jenssen scoret på Alfheim på øverste nivå, var i 2011!.

Finske Jasse Tuominen har ikke bidratt med mange mål, men viste seg viktig på søndag med sin iherdige innsats. Tuominen vant ballen som førte til 1–0-scoringen og gjorde det samme i starten av 2. omgang, da han selv fyrte i blokka og ut. Finnen fikk seg også sin første scoring i TIL-drakt i 52. minutt etter en kjempekontring med han og August Mikkelsen, der duoen spilte vegg seg imellom og finnen til slutt fikk kraft nok i avslutningen og doblet ledelsen. Mål og målgivende for finnen.

August Mikkelsen hadde en nydelig assist til 2–0 og fortsetter å levere målpoeng uke etter uke for tiden. At TIL valgte å beholde juvelen ut årets sesong, kan være gull verdt, både for tabellplasseringen og prislappen, som bare ser ut til å øke og øke uke etter uke.

Lasse Selvåg Nordås (20) kom inn for Jasse Tuominen med 23 minutter igjen å spille på stillingen 2–1. Leiesoldaten fra Glimt hadde kun en trening med Gutan lørdag formiddag før debuten. Nære på å få et slags innlegg i mål i 77. minutt, men ballen havnet på feil side av mål. Var også først på en corner i 89. minutt og fikk en fot på ballen, men igjen på feil side av stengene.

TILs beste var Jasse Tuominen.             Dommer var Mohammad Usman Aslam, Lier.

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen.    Kilde itromsø.