Eliteserien 2022: Tromsø IL - Jerv

TIL tok imot tabelljumbo Jerv til sesongens nest siste hjemmekamp søndag. TIL tok som forventet styringen fra start, men klarte ikke skape store målsjanser de første drøye tjue minuttene. Den første sjansen som kom var imidlertid stor. Formspiller Eric Kitolano avsuttet fra seksten meter, men tverliggeren hindret scoring. Sakarias Opsahl holdt på å forære gjestene en scoring og Kitolano nådde nesten et innlegg fra August Mikkelsen, men det var målløst til pause.

TIL slet med å komme seg til skikkelige målsjanser også i starten av andre omgang, og satt inn Lasse Nordås etter en snau time. Jerv var farlig frampå ved et par anledninger, men kvarteret før slutt kom scoringen for Gutan. Sakarias Opsahl sendte TIL i ledelsen med et strålende skudd fra atten meter. Og kun minuttet etterpå var kampen i praksis avgjort. Opsahl tok med seg ballen, spilte til Kitolano som dundret inn 2–0. Jerv reduserte med fire minutter igjen ved Peter Wilson, og fikk et frispark rett utenfor sekstenmeteren på overtid. Den gikk i mål, og dermed berget bortelaget et meget viktig poegng.

TILs neste kamp er borte mot HamKam kommende søndag.

TILs beste var Sakarias Opsahl.          Dommer var Kai Erik Steen fra Østsiden Askøy FK.